Tempo-soitinkeräyskampanja

Tempo-soitinkeräyskampanja jatkuu jälleen!

Tempo-soitinkeräyskampanja jatkuu jälleen ja edelleen vastaanotamme kiitollisina jousisoittimia, jotka tullaan kunnostamaan lastenorkestereiden käyttöön. Myös muille soitintarvikkeille, kuten soitinkoteloille ja nuottitelineille, on edelleen tarvetta.

Kesän 2018 soitinkeräyskampanja ylitti jo odotukset soitinlahjoituksilla ja lahjoittajien lämpimät viestit kannustavat jatkamaan kampanjaa edelleen. Edelleen tarvitsemme erityisesti 1/2- ja 3/4-kokoisia viuluja, alttoviuluja, selloja ja kontrabassoja lastenorkestereiden käyttöön.

Lahjoitettavia soittimia voi jälleen viedä kaikkiin Oulu10-pisteisiin. Ottamalla yhteyttä suoraan yhdistykseen voimme sopia myös soittimien noudosta.

 

Kaunein kiitos jo kannatuksestanne!

Kierrätä jousisoittimesi ja auta uusi lastenorkesteri alkuun!

Soitinkeräyskampanjan ohjeet

  • Tarkoitus on kerätä tarpeettomat soittimet kotien ja koulujen nurkista ja antaa ne Tempo Sistema Oulu -yhdistyksen kunnostettavaksi ja käyttöön.
  • Soittimia voi tuoda kaikkiin Oulu10-pisteisiin (Oulun keskusta, Haukipudas, Kiiminki, Oulunsalo, Ylikiiminki ja Yli-Ii). Ottamalla yhteyttä Tempo-yhdistykseen soittimille voidaan myös järjestää noutokuljetus mahdollisuuksien mukaan.
  • Kampanjassa kerätään pääasiassa jousisoittimia: viuluja, alttoviuluja, selloja, kontrabassoja, jousia sekä jousisoitinkoteloita ja -tarvikkeita. Myös muita tarpeellisia tarvikkeita, kuten nuottitelineitä, otetaan vastaan.
  • Myös rikkinäisiä soittimia vastaanotetaan, sillä soittimet korjataan soittokuntoisiksi soitinkorjaajan toimesta. Täysin korjauskelvottomiksi arvioidut soittimet toimitetaan varaosiksi alueen soitinrakentajille tai kouluihin taideprojekteja varten.
  • Soittimen luovutuksen yhteydessä jätetään soittimen luovutuskirja. Luovutuskirjaan voi halutessaan kirjoittaa myös soittimen historian, tai vaikkapa tietoa sen entisistä soittajista. Lahjoittajien suostumuksella lahjoittajien nimet voidaan mainita kampanjan yhteydessä. Soittimien tarinoita kootaan mahdollisesti mm. Tempo-yhdistyksen nettisivuilla myöhemmin julkaistaviksi. Luovutuksen voi silti tehdä myös täysin anonyymisti ja soittimen tarinan kertoa ilman henkilötunnisteita.
  • Kampanjan tavoitteena on mahdollistaa Tempo-lastenorkesteritoiminnan käynnistäminen ja laajentaminen Oulussa. Tempo-lastenorkesteritoiminta on matalan kynnyksen musiikkiharrastustoimintaa, jonka peruspilareina ovat yhteisöllisyys ja laadukas soitonopetus. Tempo-toiminnan keskeisenä tavoitteena on monitaustaisten lasten keskinäisen kumppanuuden vahvistaminen yhteissoiton keinoin. Toiminta tapahtuu kouluissa iltapäivätoiminnan puitteissa. Harrastustoiminta on lapsille täysin ilmaista ja Tempo-orkestereiden oppilaat saavat soittimet lainaan ilmaiseksi.
  • Kampanjassa vastaanotetaan kaikenkokoisia jousisoittimia. Orkesteritoimintaan sillä hetkellä sopimattomat soittimet, kuten Tempo-soittajille liian pienet tai liian suuret soittimet voidaan tulla vuokraamaan tai lainaamaan Tempo-toiminnan ulkopuolisille tarvitsijoille Tempo Sistema Oulu ry:n toimesta. Vuokratulot käytetään tällöin Tempo-toiminnan hyväksi, ensisijaisesti soitinhuoltokuluihin.
  • Soitinkeräys toteutetaan Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahaston ja Suomen kulttuurirahaston apurahoilla ja sitä koordinoi Tempo Sistema Oulu ry.
  • Jokainen soitin on toiminnalle arvokas!
  • Ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää!